Magamról

Napjainkban egyre nagyobb az igény a vegyszermentes kozmetikumok használatára és ezzel együtt a természetes hajfestésre is. Hivatalos hennafodrász képzés egyelőre nincs nálunk, de egyre többen érdeklődnek a növényi hajfestés lehetőségeiről.

Ezért másokhoz hasonlóan én is magamnak kezdtem el a saját hajamat festeni. Annyira megtetszett a dolog, hogy végül hivatásszerűen kezdtem vele foglalkozni 2017 óta Csömörön. Munkám során rengeteget kísérleteztem, próbálkoztam, és egyre jobban megismertem ennek a csodálatos technikának a lehetőségeit.  Természetesen megszereztem a fodrász végzettséget, így kitanultam a hagyományos vegyszeres technikákat is, de én csak növényekkel festek. A növényi hajfestésnél természetes alapanyagokról és folyamatokról beszélünk, ezért olyan természetes és egyedi a végeredmény is. Nem lehet a vegyi hajfestéssel összehasonlítani, nem lehet ugyanazt az eredményt várni. Bár én úgy gondolom, hogy bizonyos tekintetben ez az eredmény még sokkal jobb is. Itt nem az egynemű, homogén szín elérése a cél, hanem a természetesség és ezzel együtt a természettudatos és egészséges gondolkodás. Ha ezt valaki el tudja fogadni, akkor igazán nagy öröm ez a lehetőség és vele együtt az eredmény is.

Vendégeim visszajelzései:

„Hazamentem és kisminkeltem magam, még fülbevalót is tettem. Szépnek éreztem magam. Köszönöm.”

„Szeretem a tapintását. Olyan jó az illata, mintha a mezőn egy nagy szénakazalban feküdnék.”

„Még a férfi kollégáim is megjegyezték, hogy milyen jó a hajam.”

„A kollégáim nem akarták elhinni, hogy évek óta festem a hajam. Azt gondolták, hogy én nem őszülök olyan nagyon.”

„2 óra alatt fiatalítottál rajtam 6-8 évet.”

2023 októberében megjelent cikk a munkámról: https://egy.hu/szep/hennatol-a-kamillaig-a-vegyszermentes-hajfesteshez-tudatossag-es-a-nyitottsag-kell-a-fodrasz-szerint-113716

A cikk kapcsán kapott visszajelzések a vendégeimtől:

„Kedves Zsófi! Szuper cikk. Az én hajam is szuper.🙂”

„Eddig is tudtam, hogy egy csoda vagy, de most már szerencsére sokan mások is tudják.”

„… teljes mértékben rád bízom a hajam.”

„Nagyon jól összeszedett cikk! Nagy szerencse, ha valaki olyan elfoglaltságot talál, amit szívesen, lelkesedéssel tud végezni. Ebben is benne van a törődés lehetősége és nagyon különleges dolog, hiszen egy új ösvényt tudsz felfedezni! Jó, hogy ezt az új dolgot, a sok ismeretet és tapasztalatot meg tudod osztani másokkal. Nagyon értékes a tudásod!
Hajrá, hajrá! Csak bátran, bátran.”

„Vendégségben is dicsérték a hajam, hogy milyen szép és természetes!”

„Most olvastam el, nagyon komoly cikk, gratulálok Zsófinak!”