Az első vegyszermentes hajfestés előtt mit érdemes tudnom?

A természetes alaphajszíntől függ a növényi festés végeredménye. Világosítani nem lehet az eredeti hajszínen, de természetes fényt, csillogó árnyalatot valamint sötétebb színeket ki lehet alakítani. Növényi hajfestésnél szinte élő, természetes alapanyagokról, folyamatokról beszélünk, így a végeredmény is egyedi lesz. Nem lehet a vegyi hajfestéssel összehasonlítani, vagy hasonló eredményt elvárni. Az elsődleges cél a természettudatos és egészséges gondolkodás. A természetadta lehetőségek elfogadása.

Fontos azt tudni, hogy a növényi színező a frissen mosott tiszta hajon tud tapadni. A szilikonos fésüléskönnyítők, szerkezetkiegyenlítők, balzsamok, olajok, lakkok, zselék és utókezelők vegyszermaradékai rontják a növényi színezők tapadását. Érdemes ezeket a termékeket alaposan átnézni és cserélni, amikor növényi hajfestésben gondolkodik valaki.

Nyitottságra, néha türelemre és kísérletező kedvre van szükség. Ugyanakkor nem szabad szem elől téveszteni, hogy a hennát nem lehet leszedni, ha mégsem tetszik. Idővel természetesen fakul de véglegesen nem tud lekopni, inkább csak átfesteni lehet. Ezért bizonytalanság esetén inkább a finomabb árnyalatok és a halványabb színirányok javasoltak, melyeket később még korrigálni, mélyíteni, erősíteni lehet. Akár egy nem túl feltűnő helyen a próbatincs festése is ajánlott és indokolt lehet. Minden attól függ, hogy milyen a vendég eredeti természetes hajszíne, van-e rajta vegyi festék, sötétítve van, szín a színben, vagy világosítva van? Vannak eleve olyan színek, melyeket minden esetben csak 2 lépésben lehet kialakítani. Alapozás után színt adó festést kell csinálni egy alkalommal kétszer festve.

Mindezek együtt határozzák meg, hogy csak tőfestésre, vagy teljes hajhossz festésére van-e szükség a hennázásra való áttéréskor. A teljes hajhosszon akár többféle hatású pépet egyidejűleg is érdemes felkenni a cél érdekében.