Növényi hajfestékekkel festhető színek

A henna a világos hajon rezes, narancsos színt ad. Indigóval barna színeket lehet elérni. A cassia mint színtelen növényi összetevő kicsit tompítja a többi növény festőhatását. E három fő összetevő megfelelő arányú keverésével rengeteg árnyalatot ki lehet keverni, de minden esetben az alaphajszínnel együtt tudjuk a végeredményt behatárolni. Ezeken kívül még rengeteg festőhatású növényt használok, melyek tovább bővítik a lehetőségeket, erősítik vagy éppen gyengítik egymás hatását.

Ősz hajon egészen világos, szőkés színeket is el lehet érni és haladhatunk a mogyoróbarna, gesztenyebarna irányába, egészen a mélyebb, sötétebb színekig. Ezeket 1 alkalommal de 2 lépésben lehet elkészíteni.

A barna alaphajszínen a henna sötétebb vöröses csillogó árnyalatokban mutatkozik. De sosem lesz világosabb az eredeti hajszínnél. Sötét, barna színek festéséhez többek között az indigót használjuk,de mivel ez csak a hennán tud megtapadni ezért ezeket 2 lépésben lehet kialakítani. Először egy hennavörös alapot kell festeni és a második festőpép felkenése szükséges a sötétebb barnás színekhez. Ezt a két festést egy alkalommal készítem el.

hennafodrászat Csömör, vegyszermenetes, természetes hajfestés, növényi hatóanyagok
nagyon sötétbarna szín, 25%-ban ősz, 2 lépésben festve egy alkalommal